Ontwikkel-omgeving - PHP 5.6.40
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

Kloosterfestival 2018

Diepenveen (bij Deventer), Klooster Nieuw Sion, donderdag 23 augustus - zondag 26 augustus 2018

Info

Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Gezellig met andere jongeren bivakkeren op het campingweiland. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter in de oude stal.

En er is meer! Tijdens workshops kun je leren over iconen schilderen en christelijke kunst. Of laat je inspireren door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap.

En werken. Naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je bent gast én vrijwilliger. Je kiest zelf je klussen. Je kunt het sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen en afbreken. En misschien geef je zelf graag een workshop of heb je een ander talent dat je wilt inzetten voor je mede-festivalgangers.

Programma:
Klik hier voor meer informatie over het programma van het festival.

Info voor jongerenwerkers en docenten:
Het festival is uitermate geschikt om met je jeugdgroep naartoe te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Quotes van deelnemers aan de eerste Kloosterweekenden op Nieuw Sion:
"Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd." - Daniel
"Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend" - Bas
"Was er elke maand maar een kloosterfestival" - Nadine

Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor jongeren in de leeftijd van 15-35 jaar, wordt georganiseerd door Nieuw Sion en het Jongerenklooster, in samenwerking met partners PKN en BEAM. Bekijk de website van het Jongerenklooster voor meer informatie.